Minister Ori: “Al kandidaat voor directeurschap Cultuur in beeld”

Volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is er al een kandidaat in beeld als vervanging voor Roseline Daan die per 1 maart ontlast wordt uit de functie van directeur van het Directoraat Cultuur. Volgens de bewindsman is dit besluit na een goed gesprek genomen en moet er niet meer gezocht worden er achter. 

“Cultuurbeleid is enorm belangrijk in diverse facetten”, sprak de minister woensdagochtend voor aanvang van de Raad van Ministers vergadering. Volgens hem zal Daan worden ingezet voor enkele projecten op het ministerie. Een van de belangrijke projecten is de opzet van een Nationaal Museum waarvoor enkele weken geleden de museumcommissie is geïnstalleerd onder voorzitterschap van Daan.

Ori erkende haar bijdragen aan de bevordering van cultuur en kunst. Echter is er onder andere vanuit de NPSenorm veel kritiek op het handelen van Ori.

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft gereageerd op het besluit van de regering. Hij vraagt zich af waarom Ori in een persverklaring aangeeft hoe goed Daan gefunctioneerd heeft, terwijl zij aan de andere kant toch per 1 maart wordt vervangen. Integendeel had hij verwacht dat Ori het besluit zou nemen dat Daan normaal haar werkzaamheden kon voortzetten.

“En het is niet alsof ze al een opvolger hebben. Nu pas gaat men kijken wie op de plaats van Daan zal worden geplaatst. Dus de persoon moet plaats maken voor iemand anders die je nog moet gaan zoeken. We siki ini a kondre disi yongu”, aldus de NPS-voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!