Eerste week van februari is het Wereld Interreligieuze Harmonie week

Elk jaar staat de eerste week van februari in het teken van het verbeteren van de tolerantie en harmonie tussen de volgelingen van het Jodendom, het christendom, de islam en alle andere religies en overtuigingen van de wereld. Het wederzijds begrip en de interreligieuze dialoog zijn de pijlers voor wereldvrede.

Main Freddy, woordvoerder van de Rastafari Federatie Suriname, richt een boodschap naar de samenleving. Hij stelt dat liefde en geloofwaardigheid onafscheidelijk zijn. Met andere woorden: liefde is geloof en geloof is liefde.

“De basis van liefde begint thuis. Liefde is ook eigen verantwoordelijkheid. In deze tijd is de gezondheid ook belangrijk.”

Hij merkt ook op dat bij de jongeren geloofwaardigheid  aan het verwateren is. Ze raken in de war waardoor ze zoekende zijn.

“Wij moeten samen, one love, one destiny, one family, bij ons beginnen. Met een goede verstandhouding voor de Almachtige samen de liefde stralen”, aldus Freddy.

De ondervoorzitter van Ayra de Waker, Mangrey Randjiet, feliciteert de gemeenschap ongeacht ras en geloof met de 38ste Wereldreligiedag met als thema wereldvrede. HIj geeft aan dat wereldvrede heel complex is, maar wel wenselijk. “Wij moeten stoppen met het verdelen naar rassen. Stoppen met het gebruiken van de woorden wij en zij”, zegt Randjiet.

CS

error: Kopiëren mag niet!