Beroep onder de loep: Winkelmedewerker

 “Je kan geen stroop zetten naast toiletreiniger”

“Spullen op rekken regelen, klanten helpen als zij iets niet kunnen vinden, inpakken zodat de klant de producten in een keer mee kan nemen en tassen helpen brengen naar de auto, is misschien geen droombaan, maar een baan waar ik mee kan verdienen”, zegt Neymar tegen Dagblad Suriname. 

“Het is ook geen beroep waar aan jongeren moeten werken, maar aan het eind hebben mensen ons ook nodig. Door een winkelmedewerker te zijn, maak je ook veel dingen mee en bouw je ervaring op de werkvloer op. Een ieder heeft zijn of haar ervaring, maar voor mij lijken dingen nog een grote uitdaging te zijn. Het werk als winkelmedewerker moet je toch ook serieus aanpakken.”

 “Kijken naar een vervaldatum en dingen goed op zijn plaats zetten, je kan geen stroop zetten naast toiletreiniger, dus bepaalde dingen moet je ook weten. Of laat ik zeggen, je moet je verstand bij deze ook goed gebruiken, lezen is ook belangrijk en goed communiceren. Je hebt dagelijks verschillende soorten klanten, klanten die stressen, haast hebben, niet in de stemming zijn om te praten, aardig zijn en meewerken of klanten die je dag gewoon uit het niets willen verpesten. Ik zeg dat mijn baan een uitdaging is, omdat je aan het eind persoonlijk geconfronteerd raakt met de klant. Je weet niet wat in het hoofd van iemand zit en de tegenpartij weet ook niet wat er in jouw hoofd zit”,zegt Neymar.

“Ik ben belangrijk”

“Voor de rest is het belangrijk dat je  jezelf als winkelmedewerker heel neutraal houdt, doe je werk naar behoren, als er ruzie is of die hitte die daartoe kan leiden, negeer. Steel niet, heb helemaal geen lange vingers en werk mee, communiceer ook veel, als je deze dingen doet word je zeker beloond”, zegt de winkelmedewerker.

“Ik ben belangrijk, omdat veel mensen mij ook nodig hebben, het is misschien niet veel betaald, maar wel een baan waar ik op een eerlijke en rechtvaardige manier aan mijn geld kom.  Zolang je kan verdienen is het een baan en het een naam heeft heb je een titel. Aan het eind moet jij je best doen en kijken welke titel jij wilt in het leven. Je gaat die dragen en niet de tweede of derde persoon, jij weet wat je wilt, aldus Neymar. 

(Bron foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!