Moet de politieke Messias nog komen?

Minderheden: Rechten en oplossingen

Inleiding

Politieke partijen en personen hebben altijd ideologieën gebruikt die al bestaan of overgenomen zijn van kolonisatoren, en deze naar eigen inzicht hebben aangepast zonder echt uniek te zijn. Deze systemen hebben gefaald om een eigen, succesvolle ideologie te creëren, resulterend in moreel en economisch stagnatie voor de natie. Veel mensen hebben het land al verlaten en anderen kunnen volgen als ze de kans krijgen. De schrijver wil in een serie artikelen bouwstenen voor een nieuwe ideologie presenteren, gebaseerd op de gedachtegang van een door de kolonisator vermoorde originele denker. Hierbij wordt de vraag gesteld of een politieke ‘messias’ succesvol welzijn en welvaart kan brengen, of ten onder zal gaan door machthebbers die vasthouden aan een falend systeem omwille van zelfbehoud in tijden van armoede.

Minderheden: Rechten en Oplossingen

Wat is een minderheid? Wat zijn de rechten en verantwoordelijkheden? Hoe kan het vraagstuk van minderheden worden opgelost volgens de oplossing voor diverse menselijke problemen gepresenteerd door de Derde Universele Theorie?

Er bestaan slechts twee typen minderheden. De ene behoort tot een natie die het een sociaal kader biedt, terwijl de andere geen natie heeft en zijn eigen sociale kader vormt. Deze laatste vormt een van de historische groepen die uiteindelijk een natie constitueren door een gevoel van verbondenheid en een gemeenschappelijk lot.

Het is nu duidelijk dat zo’n minderheid eigen sociale rechten heeft. Elke inbreuk op deze rechten door een meerderheid is een daad van onrechtvaardigheid. Sociale kenmerken zijn inherent en kunnen niet worden gegeven of weggenomen.

De politieke en economische problemen van minderheden kunnen alleen worden opgelost binnen een door de massa’s gecontroleerde samenleving, waarbij macht, rijkdom en wapens in hun handen moeten worden geplaatst. De minderheid beschouwen als een politieke en economische onderlaag is dictatoriaal en onrechtvaardig.

Humbert P.

error: Kopiëren mag niet!