Werknemers van EBS in Staking voor Looncorrectie

Paramaribo – Werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hebben het werk neergelegd en eisen een aanzienlijke looncorrectie. De staking, die een reactie is op jaren van stagnatie in salarisontwikkeling, heeft geleid tot zorgen over mogelijke verstoringen in de energievoorziening.

De werknemers vertellen dat de eerdere vakbond, onder leiding van voormalig voorzitter Geerlings, niet in staat is geweest om adequate loonsverhogingen te bewerkstelligen. “Vijftien jaar geleden was ons salaris ongeveer $1000 waard, maar nu is het slechts de helft daarvan, als niet minder,” verklaart een van de stakende werknemers.

De druk op de EBS-werknemers is verder toegenomen door het feit dat veel goed getrainde collega’s het land verlaten voor betere kansen in het buitenland. Hun vertrek, aangedreven door de waardevolle ervaring die ze bij EBS hebben opgedaan, verzwakt de positie van het bedrijf en verhoogt de noodzaak voor looncorrecties om talent te behouden.

De stakers benadrukken dat ze vastberaden zijn om hun acties voort te zetten totdat een bevredigende overeenkomst is bereikt. “We willen gewoon een eerlijke looncorrectie. Het is tijd dat ons harde werk en onze toewijding worden erkend en naar waarde worden geschat,” zegt een andere werknemer.

De directie van EBS heeft nog niet officieel gereageerd op de staking en de eisen van de werknemers. De situatie benadrukt de groeiende onrust onder werknemers in essentiële sectoren over loonontwikkeling en levensonderhoud.

error: Kopiëren mag niet!