Moet de politieke Messias nog komen?

De vrouw: Gelijkheid en verschillen

Inleiding

Politieke partijen en personen hebben altijd ideologieën gebruikt die al bestaan of overgenomen zijn van kolonisatoren, en deze naar eigen inzicht hebben aangepast zonder echt uniek te zijn. Deze systemen hebben gefaald om een eigen, succesvolle ideologie te creëren, resulterend in moreel en economisch stagnatie voor de natie. Veel mensen hebben het land al verlaten en anderen kunnen volgen als ze de kans krijgen. De schrijver wil in een serie artikelen bouwstenen voor een nieuwe ideologie presenteren, gebaseerd op de gedachtegang van een door de kolonisator vermoorde originele denker. Hierbij wordt de vraag gesteld of een politieke ‘messias’ succesvol welzijn en welvaart kan brengen, of ten onder zal gaan door machthebbers die vasthouden aan een falend systeem omwille van zelfbehoud in tijden van armoede.

Gelijkheid in menselijkheid

Het is een onbetwist feit dat zowel mannen als vrouwen menselijke wezens zijn, wat betekent dat ze gelijk zijn als mensen. Discriminatie van vrouwen door mannen wordt gezien als een flagrante vorm van onderdrukking, gezien vrouwen in veel aspecten van het leven gelijk zijn aan mannen, zoals in het ervaren van honger, dorst, liefde en haat.

De biologische verschillen

Hoewel mannen en vrouwen gelijk zijn in hun menselijkheid, bestaan er natuurlijke verschillen tussen hen die hen onderscheiden en unieke rollen toewijzen. Deze verschillen, zoals de menstruatiecyclus, zwangerschap en het vermogen tot borstvoeding bij vrouwen, leggen een natuurlijke basis voor de toewijzing van verschillende rollen in het leven.

De sociale implicaties van biologische rollen

Deze biologische functies van vrouwen, hoewel soms als een last beschouwd, zijn essentieel voor het voortbestaan van het menselijk leven. Interventies tegen conceptie en borstvoeding worden gezien als acties in strijd met het natuurlijke leven. Vrouwen dwingen om mannenwerk te doen, wordt beschouwd als een agressie tegen hun natuurlijke femininiteit.

Moederschap en maatschappij

Het vervangen van moederschap door kinderopvanginstellingen wordt bekritiseerd als het ontkennen van een essentiële menselijke samenleving ten gunste van een biologische maatschappij met een kunstmatige levenswijze. Kinderen horen opgevoed te worden door hun moeders binnen het gezin, waar de ware principes van moederschap, vaderschap en broeder- en zusterschap heersen.

De rol van vrouwen in de moderne maatschappij

De moderne industriële samenleving, die vrouwen heeft aangepast aan dezelfde fysieke arbeid als mannen ten koste van hun vrouwelijkheid, wordt bekritiseerd als materialistisch en onbeschaafd. Werk zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn op basis van geschiktheid en niet op basis van gedwongen ongeschikte arbeid.

Samenvatting

Hoewel mannen en vrouwen gelijke mensenrechten hebben, is er geen absolute identiteit tussen hen wat betreft hun plichten vanwege hun natuurlijke en biologische verschillen. Een samenleving die deze verschillen erkent en respecteert, bevordert ware vrijheid en gerechtigheid voor beide geslachten.

Humbert P.

error: Kopiëren mag niet!