Overeenkomst bouw brug over Corantijnrivier nog niet bereikt

De Surinaamse regering zal geen leningen aangaan voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier, die een verbinding zou vormen tussen Suriname en Guyana. Dit besluit is genomen vanwege de betrokkenheid van Suriname bij het programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), aldus president  Chandrikapersad Santokhi.

Santokhi benadrukte verder dat de brug moet worden gezien als een stimulans voor de regionale samenwerking, en niet alleen als een verbinding tussen twee landen.

De president verklaarde dat de brug belangrijk is voor de economische ontwikkeling, het scheppen van werkgelegenheid en het stimuleren van economische bedrijvigheid in het westen van Suriname, een regio rijk aan olie, gas en bauxiet.

Een ‘expression of interest’ is onlangs gesloten, met inschrijvingen van een veelvoud aan bedrijven, waaronder die actief zijn in de bauxietindustrie. Het selectieproces voor de definitieve samenwerking bevindt zich in de eindfase, met biedingen van zowel lokale als internationale ondernemers, onder wie een opvallende aanbieding van China.

De Chinese ambassadeur in Suriname, Han Jin, heeft aangegeven een voortzetting en versteviging van de reeds bestaande goede relatie met Suriname te wensen door middel van dit project. Echter, een finale overeenkomst is nog niet bereikt. Ondanks de optimistische houding blijven de precieze voorwaarden en condities van de afspraak nog onbepaald.

De regering en betrokken partijen zijn in afwachting van een succesvolle conclusie van de onderhandelingen, die significante economische voordelen voor het land en de regio zal brengen.

error: Kopiëren mag niet!