Nicki Minaj per ongeluk aangekondigd als winnares van het beste rapnummer na eerdere Grammy-snubs

De Grammy’s van 2024 werden de nieuwste prijsuitreiking waarin per ongeluk de verkeerde winnaars werden aangekondigd, maar deze keer was de blunder niet op camera te zien.

De Recording Academy deelt slechts een bepaald aantal trofeeën uit tijdens de televisieceremonie, waarbij de meerderheid van de 94 winnaars bekend wordt gemaakt tijdens een ceremonie voorafgaand aan wat er op CBS te zien is. Terwijl Killer Mike werd bekroond met de prijs voor beste rapnummer voor zijn nummer ‘Scientists & Engineers’, met André 3000, Future en Eryn Allen Kane, noemde het officiële Recording Academy-account op X op zondag 4 februari per ongeluk Nicki Minaj en Ice Spice als de  winnaars voor “Barbie World” uit de soundtrack van Barbie.

De online blunder werd snel verwijderd en gecorrigeerd, maar niet voordat fans screenshots hadden gemaakt. “Ze deden dit letterlijk expres”, beweerde een fan. Een ander voegde eraan toe: “Het is dertien jaar geleden en ze saboteren Nicki nog steeds.” Een derde schreef: “Dat is erg verdacht.”

Fans beweerden dat de hele beproeving ‘schaduwrijk’ was omdat Minaj, 41, nog geen Grammy Award heeft gewonnen, ondanks dat ze in haar carrière twaalf keer werd genomineerd.

Haar eerste nominatie kwam in 2011 samen met Ludacris voor “My Chick Bad” in de categorie Beste rapprestatie door een duo of groep. Minaj heeft ook twee keer de nominatie voor Best Rap Performance binnengehaald (voor “Moment 4 Life” en “Truffle Butter”), samen met twee Best Rap Album-knikken (Pink Friday en The Pinkprint) en nog eens twee voor Beste Rap Song (“Anaconda” en “Barbie). Wereld”).

Een paar van haar meest iconische samenwerkingen – waaronder ‘Only’ met Drake, Lil Wayne en Chris Brown en ‘Bang Bang’ met Ariana Grande en Jessie J – zijn door de jaren heen ook in de prijzen gevallen. 

error: Kopiëren mag niet!