Toename Aanvallen op Christenen door Israëlische Burgers – Bisschop Emeritus

Op zondag werden twee Joodse kolonisten in bezet Oost-Jeruzalem aangevallen door een christelijke geestelijke, waarbij ze op hem spuugden en hem uitscholden. 5 februari 2024.

De Palestijnse bisschop emeritus van de Evangelisch-Lutherse Kerk, Munib Younan, heeft maandag een toename van aanvallen door Israëlische burgers op Christenen in bezet Oost-Jeruzalem aan de kaak gesteld. Volgens Younan neemt de Israëlische regering de verantwoordelijkheid van de daders niet serieus, terwijl de aanvallen op Christenen en christelijke heilige plekken door Israëlische extremisten toenemen.

Younan benadrukte dat het straffen van minstens één persoon een afschrikmiddel zou kunnen zijn, maar waarschuwde dat de aanvallen zullen doorgaan als de daders niet ter verantwoording worden geroepen. Hij refereerde aan het incident met twee Joodse kolonisten die een christelijke geestelijke in bezet Oost-Jeruzalem aanvielen. De twee kolonisten werden onder huisarrest geplaatst in afwachting van een onderzoek.

Younan merkte op dat de Israëlische politie niet reageert op aanvallen tegen christelijke geestelijken en dat huisarrest geen afschrikmiddel is. Hij stelde dat de voortdurende aanvallen een indicatie zijn van de aanzetten tot haat die plaatsvinden in Joodse religieuze scholen.

Sinds 7 oktober zijn volgens het Gezondheidsministerie van Gaza 27.450 Palestijnen gedood door Israëlische bezettingstroepen in de Gazastrook en 66.835 anderen gewond geraakt. In de bezette Westelijke Jordaanoever zijn 381 Palestijnen gedood in de Israëlische offensieven, terwijl 4.400 anderen zijn verwond en 6.512 zijn vastgehouden in dezelfde periode.

error: Kopiëren mag niet!