India: Topmodel (32) zet overlijden in scéne en herrijst dag later uit de dood

Je eigen dood in scéne zetten om aandacht te vragen voor kanker. Ongepast, of juist nodig om een taboe te doorbreken? Het Indiase topmodel Poonam Pandey bedoelde het ongetwijfeld goed, maar moet haar opmerkelijke stunt nu bekopen met duizenden negatieve reacties. “Dit was een beetje extreem misschien.”

“Dit is een zware ochtend voor ons”, klinkt het aanvankelijk verdrietig op de Instagram-pagina van Poonam Pandey, met 1,3 miljoen volgers een van de bekendste modellen van India.

‘We zijn diepbedroefd nu we je moeten laten weten dat we onze geliefde Poonam zijn kwijtgeraakt door baarmoederhalskanker. Elke levende ziel die ooit met haar in contact kwam werd door haar met pure liefde en vriendelijkheid ontvangen.’

Diverse kranten publiceerden haar necrologie en ook andere Indiase beroemdheden schreven het verdriet van zich af in persoonlijke memoriams. Pandey zou ‘strijdbaar tegen kanker hebben gevochten’, citeerde The Guardian haar manager.

Een dag later kwam de aap uit de mouw. “Ik ben hier, levend en wel”, openbaarde ze in een video. “Ik heb mijn overlijden inderdaad gefaket. Dit was een beetje extreem misschien. Maar, we praten nu wél met zijn allen over baarmoederhalskanker.”

error: Kopiëren mag niet!