Chili: Al zeker 51 doden door bosbranden – Branden bereiken drukbevolkt gebied

Bij de bosbranden in Chili zijn tot nu toe zeker 51 mensen om het leven gekomen. De branden woeden al enkele dagen en bereiken nu ook drukbevolkte gebieden. De Chileense president Gabriel Boric waarschuwde zaterdagavond dat er waarschijnlijk meer doden zullen vallen.

De branden woeden in het westen van Chili. De kustregio Valparaíso is het zwaarst getroffen. De Chileense autoriteiten hebben duizenden inwoners in het gebied gewaarschuwd hun huis te verlaten voordat het te laat is.

Een van de problemen is dat de brandweer grote moeite heeft het getroffen gebied te bereiken. Met helikopters en tientallen brandweerwagens proberen de brandweerlui het vuur te doven. Dat is te zien op deze beelden van de Chileense brandweer. Volgens de Chileense minister van Binnenlandse Zaken woeden op dit moment 92 branden. Een aantal daarvan nadert drukbevolkte gebieden.

“De branden breiden zich snel uit en de klimatologische omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat ze moeilijk onder controle te krijgen zijn. Er zijn hoge temperaturen, harde wind en lage luchtvochtigheid”, aldus de president van het land.

error: Kopiëren mag niet!