Assembleevoorzitter Bee door Indiase president Murmu en parlementsvoorzitter Birla ontvangen

Assembleevoorzitter Marinus Bee is maandag in New Delhi, de hoofdstad van India, ontvangen door president Droupadi Murmu en de voorzitter van het Indiase parlement Om Birla. Bee brengt samen met een parlementaire delegatie een tegenbezoek aan de Indiase volksvertegenwoordiging.

In gevolge de bilaterale uitwisseling tussen India en Suriname te versterken is het Indiase parlement onder leiding van Birla, voorzitter van Lok Sabha Huis van het Volk, in augustus 2022 op bezoek geweest bij de Nationale Assemblée van Suriname. Bee heeft tegenover lokale media aangegeven bij het tegenbezoek dat vier Assembleeleden van de VHP op eigen kosten meereizen. 

In 2022 werd door de griffiers van beide parlementen een Memorandum of Understandig ondertekend om de samenwerking tussen beide parlementen verder te versterken door middel van diverse aandachtspunten. Onder andere; aanbieden van gespecialiseerde programma’s en capaciteitsversterkende trainingen bedoeld voor parlementsleden en griffiepersoneel van de Assembkee door Lok Sabha.

Praktijkervaringen te delen voor wederzijds voordeel tussen griffiepersoneel. Het uitwisseling van parlementaire bezoeken met lokale gastvrijheid, aangeboden door de respectieve parlementen.

Proactieve uitwisseling van informatie en verbeterde toegang tot parlementaire archieven en documenten. Opzetten van een gedigitaliseerd archief bibliotheeksysteem voor De Nationale Assemblée voor het efficiënt opvragen van informatie. Ontwikkelen en operationaliseren van een mechanisme voor wederzijdse uitzending van content, gegenereerd door respectieve televisiezenders met betrekking tot het functioneren van de democratische instellingen van Suriname. Samenwerken met de Nationale Assemblée over Live TV verslaggeving van haar Assemblée-vergaderingen. 

error: Kopiëren mag niet!