Nog geen advies algemeen minimum uurloon

Er is nog geen advies uitgebracht door de Nationale Loonraad aan de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken met betrekking tot het nieuw algemeen minimum uurloon. Per 1 januari dit jaar zou er al sprake moeten zijn van een nieuw minimum uurloon.

Het huidig mimimum uurloon bedraagt SRD 35 per uur en had als ingangsdatum 1 juli 2023. Enkele weken geleden heeft Arbeid-minister Steven Mac Andrew gezegd dat mogelijk uiterlijk 1 februari hij het advies van de Nationale Loonraad zou ontvangen. Zo gauw het advies van de Loonraad binnen is, zou hij die in de vorm van een raadsvoorstel ter goedkeuring voorleggen aan de regering. 

Naar wordt vernomen had de Nationale Loonraad maandag een sessie met vertegenwoordigers van de sociale partners, met name de vakbeweging, het bedrijfsleven en de overheid. Tijdens deze sessie zouden er bedragen zijn genoemd over de hoogte van het minimum uurloon. De vakbeweging vindt dat deze tussen de SRD 50 en SRD 54 moet komen te liggen. Het bedrijfsleven toont zich voorstander van gefaseerde aanpassing. 

De Loonraad zal spoedig zijn advies uitbrengen aan de minister van Arbeid.

error: Kopiëren mag niet!