Een 60-plusser: “Ik heb door de nieuwe technologie ook veel meer mensen leren kennen”

Een paar burgers die op een bepaalde leeftijd zijn geven tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat zij vaak gebruik maken van dingen uit de moderne tijd. maar daar ook weleens stress van krijgen. Belinda, die 65 is, zegt dat alles in haar huis modern is, maar dat zij ook vaak problemen krijgt.

“Je gaat niet in de oude tijd kunnen blijven zitten, je gaat vooruit moeten en daardoor moet ik gebruikmaken van dingen die modern zijn. Mijn telefoon bijvoorbeeld helpt mij om met mijn gezin in contact te blijven, ze te zien en horen, maar vraag mij niet om een app te sturen of een SMS. Het is gemakkelijk maar heel ingewikkeld voor iemand die op mijn leeftijd is”, aldus Belinda. 

Een man stelt, dat hij wel goed gebruikmaakt van de moderne dingen. “Ik ben actief op social media, ik maak gebruik van Facebook, TikTok, maak gebruik van mijn laptop en app vaak genoeg. Ik ben boven de 70, maar probeer mijn bedrijf nog steeds draaiend te houden. Als je klanten wil begrijpen ga je ook op enkele dingen actief moeten zijn en zo ook op de hoogte zijn van actuele dingen. Om bepaalde dingen gemakkelijk te maken en zaken snel in orde te hebben, komt mailen, appen of een bericht sturen  en bellen heel goed uit. Door video call is het werk ook makkelijker geworden. Je moest vroeger uitrijden om bijvoorbeeld een overzicht van een werk te hebben, maar nu kan het via video.” 

“De moderne dingen zijn gemakkelijk, maar hebben ook hun eigen mankementen”, zegt een andere burger. “Daarom heb je ook Google voor  verdere of duidelijke gebruiksaanwijzingen. Ik ben boven de 60, maar ben vaak via social media in contact met mijn vrienden in Suriname, ook in het buitenland. Ik heb door de nieuwe technologie ook veel meer mensen leren kennen en heb daar door mezelf ook meer ontwikkeld. Updaten of enkele andere dingen zijn soms stresserend, maar geduld is een schone zaak.” 

(Foto: ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!