BPSLM luidt noodklok over situatie binnen Surinaamse luchtvaartmaatschappij

Onvrede over beloningsstructuur en pensioenregelingen centraal in gesprekken

Tijdens een dringend belegde persconferentie door de Bond van Personeel Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BPSLM) zijn maandag 5 februari serieuze zorgen geuit over de huidige arbeidsomstandigheden en de toekomst van het personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). 

De voorzitter van de BPSLM, Marcia Klumper, sprak namens het bestuur, ondersteund door secretaris Jermaine Kerk en penningmeester Jurgen Kloppenburg, over verscheidene problematieken waar het personeel momenteel mee kampt.

Klumper stelde dat, ondanks de expansie van de luchtvaartmaatschappij, waaronder de toevoeging van nieuwe routes en vliegtuigen, het personeel significant onderbetaald wordt en er onduidelijkheid is over de pensioenafdrachten. Het gevolg is een toenemende onvrede onder het personeel, wat bijdraagt aan een verhoogde uitstroom van waardevolle en gekwalificeerde medewerkers. Dit heeft niet alleen effect op de moraal binnen de organisatie maar dreigt ook de operationele efficiëntie en klanttevredenheid te ondermijnen.

Daarnaast bekritiseerde de bond het niet nakomen van collectieve arbeidsovereenkomsten en het ondoorzichtige beleid rondom personeelsbenoemingen en salariëring buiten de gestelde overeenkomsten om. Deze praktijken, aldus Klumper, ondermijnen de basis van vertrouwen en gelijkheid binnen de organisatie en dragen bij aan een onstabiele werkomgeving.

Ondanks herhaalde pogingen om deze zaken aan te kaarten bij zowel de directie van SLM als overheidsfunctionarissen, inclusief de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), bleven constructieve dialogen en oplossingen uit. 

De BPSLM benadrukt de noodzaak voor een spoedige aanpak van deze problemen om te voorkomen dat de situatie verder escaleert, wat potentieel ook negatieve gevolgen kan hebben voor de passagiers en de bedrijfsresultaten van SLM.

De bond maakt duidelijk dat, hoewel ze openstaan voor dialoog en samenwerking met alle betrokken partijen, verdere acties niet worden uitgesloten als er geen substantiële vooruitgang wordt geboekt in het adresseren van hun zorgen. Een oplossing is cruciaal niet alleen voor het welzijn van het personeel maar ook voor de toekomstige stabiliteit en groei van Suriname’s nationale luchtvaartmaatschappij.

error: Kopiëren mag niet!