Verwarring en discussie over grondbeleid in DNA

Tijdens de behandeling van de begroting in De Nationale Assemblée (DNA) ontstond er een verhitte discussie tussen NDP-lid Melvin Bouva en ABOP-lid Kanape over het grondbeleid van de regering, specifiek over grondtoekenning aan de mennonieten.

Kanape uitte zijn bezorgdheid over het feit dat mennonieten grond van de staat zouden krijgen, terwijl Bouva hem wees op de verantwoordelijkheid van zijn eigen minister van Grond- en Bosbeheer (GBB), die volgens hem wel een beschikking heeft getekend.

De discussie breidde zich uit met Bouva die benadrukte dat de uitspraken van Kanape de verwarring rond het grondbeleid alleen maar vergroten. Hij riep op tot duidelijkheid en concrete acties in plaats van “shelterende shows” in DNA.

Bouva bekritiseerde verder het ondoorzichtige grondbeleid onder de huidige regering en stelde dat niet alleen mennonieten grond hebben ontvangen, maar ook partijgenoten van de regering.

Hij riep de betrokken politici op tot directe dialoog en actie om onduidelijkheden weg te nemen en het grondbeleid transparant en rechtvaardig te maken.

Bouva benadrukte de noodzaak van een gezamenlijke inspanning om beleid te ontwikkelen dat echt een verschil maakt voor het volk.
Intussen heeft de president verklaard dat de mennonieten geen grond van de staat zullen ontvangen, wat de discussie over het grondbeleid en de toewijzing ervan voortzet.

error: Kopiëren mag niet!