BEP streeft naar vernieuwing in Surinaamse politiek

In een recent interview heeft de voorzitter van politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP), Ronny Asabina, de nieuwe strategische plannen van de partij uiteengezet gericht op het schoonmaken van de politieke arena en het herstellen van interne eenheid.

Als reactie op recente beschuldigingen en misinformatie die de partij teisteren, benadrukt de BEP het belang van constructieve politieke discussies en het opnieuw aantrekken van voorheen vertrokken leden.

 “We willen niet blijven hangen in het verleden,” verklaarde Asabina, erkennend dat hoewel dialoog met oud-leden zoals mevrouw Diana Pokie heeft plaatsgevonden, de partij vooral vooruit wil kijken en zich wil focussen op toekomstige doelen.

Een van de kernstrategieën van de BEP is het bevorderen van heldere en opbouwende politieke debatten voor de komende verkiezingen, met als doel een zuiverdere vorm van campagnevoering te realiseren.

De partij heeft meerdere keren haar voorkeur voor een debatcultuur uitgesproken en roept zowel maatschappelijke groepen als andere politieke partijen op om dit initiatief te ondersteunen. Asabina benadrukt: “Door ideeën uit te wisselen, identificeren we kwetsbare punten die we in beleidsvorming en -uitvoering kunnen meenemen.”

Daarnaast is de partij actief bezig met het herstellen van de banden met leden die in het verleden hebben gekozen om de BEP te verlaten. Sinds 2018 heeft de huidige partijleiding succesvol meerdere oud-leden teruggehaald naar de partij, wat duidt op een herstel van geloof in de partijmissie en -visie.

Verder staat de BEP open voor dialoog met invloedrijke personen binnen de Surinaamse gemeenschap, ongeacht eerdere keuzes, in een poging de eenheid binnen de partij te versterken.

Om zich verder te distantiëren van wat Asabina ‘rioolpolitiek’ noemt, is de BEP van plan haar aanwezigheid in de media te versterken en de samenleving door middel van lezingen en evenementen te verrijken met belangrijke maatschappelijke, sociaal-maatschappelijke en economische vraagstukken. “De samenleving zal merken dat wij veel meer activiteiten ontplooien die gericht zijn op het verheffen van het Surinaamse volk,” aldus Asabina.

Deze beweging, gekenmerkt door debat, dialoog, en actieve participatie, markeert een nieuw hoofdstuk voor de BEP, met de nadruk op transparantie, eenheid, en de materiële en immateriële verrijking van de Surinaamse samenleving.

error: Kopiëren mag niet!