Studenten Campus geconfronteerd met verhoging huur kamers 

De Stichting Student Housing Campus Village heeft studenten schriftelijk, bij monde van voorzitter Wandana Algoe-Pultoo, geïnformeerd dat per 1 maart de huur van kamers wordt verhoogd. Het is de stichting na “een grondige analyse van de financiële situatie” gebleken dat er een openstaande schuld van SRD 510.563,38 bestaat. Het nieuwe bestuur heeft ambitieuze doelen gesteld om deze financiële uitdagingen aan te pakken en de stichting weer financieel gezond en student vriendelijk te maken, aldus de stichting.

Om aan de benodigde gelden te komen, heeft het bestuur “voor de laatste maal besloten” om de huurgelden te verhogen. 

Verder gaat het bestuur in haar brief in op de tijdens een vergadering van 22 december geuite zorgen bij- en wensenlijst van de studenten. Zo willen de studenten een betere internetverbinding en renovatie van de kamers. Het bestuur stelt die wensen te erkennen en zal haar “uiterste best doen om stapsgewijs aan deze verzoeken te voldoen”. Er is, zo schrijft het bestuur, na inventarisatie door een aannemer gebleken, “dat er inderdaad sprake is van achterstallig onderhoud”. “Om deze kwestie doeltreffend aan te pakken, hebben we besloten tot een gefaseerde aanpak van de renovatiewerkzaamheden.”

Overigens, het bestuur van de stichting schrijft ook in haar brief van 29 januari, dat tijdens de vergadering op 22 december studenten lieten blijken begrip te tonen voor de aangekondigde huurverhoging.

In onderstaand schema de nieuwe maandtarieven die per 1 maart 2024 ingaan:

Kamer van 2 personenSRD 3.450,- (Per student SRD 1.725,-)
Kamer van 4 personenSRD 3.680,- (Per student SRD 920,-)
Laundry wassen SRD 26,- per was
Laundry drogenSRD 6.50  voor 10 minuten
Ijskast SSHCVSRD 150,-
Eigen ijskastSRD 115,-
Menza keukenSRD 35.000,-
Menza zaalUSD 200 / SRD 7.600,- per uur

error: Kopiëren mag niet!