Slachtoffer roofoverval: ‘Hoe veilig zijn senioren burgers in Suriname nog?’

ifDe 74-jarige in Nederland woonachtige Sewnarain ‘Sadhoe’ Koesal vraagt zich af hoe veilig senioren burgers in Suriname nog zijn. De bejaarde man en zijn 72-jarige echtgenote zijn zaterdagochtend omstreeks vier uur beroofd in hun woning aan de Vredenburg Serie B. De vier rovers zijn ervandoor gegaan met Euro 3.000, SRD 5.000, tickets en paspoorten. Het echtpaar was nauwelijks 10 dagen in Suriname. In 2012 is een groot aantal bejaarden, waaronder vele alleenwonend, beroofd en mishandeld. Koesal zegt dat hij en zijn echtgenote Suriname, het land waar zij geboren en getogen zijn, vaker kiezen als vakantiebestemming. Met het voorval van zaterdagochtend vraagt hij zich af of hij ooit terug moet keren naar Suriname.
Één van de rovers heeft Sadhoe met de kolf van een vuurwapen een harde slag toegebracht op diens hoofd en schouder. ‘Zij schreeuwden ‘money’, ‘money’.’ De handen, voeten en mond van de slachtoffers werd beplakt met plakband. Sadhoe werd ook vastgebonden met de kabel van een telefoonoplader. Volgens Koesal hadden de rovers binnen een mum van tijd de hele woning overhoop gehaald. Ramwatie Sadhoe zegt dat toen zij merkte dat de mannen haar echtgenoot mishandelde, zij hun smeekte om hem met rust te laten. ‘Ik zei ze dat ze alles mochten meenemen en dat ze ons met rust moesten laten.’ De rovers die via het achterperceel kwamen, verschaften zich toegang tot de woning door het dievenijzer van een schuifraam te forceren. Ze hebben daarna de slaapkamerdeur van het echtpaar opengetrapt en hun gelijk onder schot gehouden.
Sadhoe vertelt dat nadat de rovers zich uit de voeten hadden gemaakt, hij met heel veel moeite van het bed stapte. Hij pakte een scheermes dat op een tafel in de kamer lag met zijn tanden en sneed het plakband door. Daarna bevrijdde hij zijn echtgenote. Vervolgens renden zij bij een buurman die op dat tijdstip nog wakker was. De politie werd ingeschakeld. Sadhoe werd vervoerd naar Libi Makandra. Na medisch te zijn behandeld, mocht hij naar huis.
De vluchtauto van de rovers is later aangetroffen in een goot aan de Cassialaan. De politie van Houttuin heeft deze zaak overgedragen aan de recherche van Geyersvlijt. De daders zijn voortvluchtig.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!