Leiderschapstraining cruciaal voor succes van Surinaamse defensie

Kolonel Justus Hew A Kee van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) heeft vrijdag de belangrijke rol van leiderschap binnen de Surinaamse defensieorganisatie benadrukt. Dit deed hij tijdens een certificaatuitreiking aan bijna 100 deelnemers van een leiderschapstraining verzorgd door het Expertisecentrum Leiderschap Defensie (ECLD) uit Nederland.

De training werd gevolgd door militairen, burgerpersoneel en leden van de Defensieraad.

Kolonel Hew A Kee wees op de waarde van deze training in het verbeteren van de leiderschapskwaliteiten binnen de organisatie, iets wat essentieel wordt geacht voor het bereiken van succes. De Defensie-minister, Krishna Mathoera, en haar staf hebben volgens Hew A Kee met hun deelname laten zien dat ze bereid zijn om te leren en zichzelf te verbeteren.

Het ECLD heeft de Surinaamse defensieorganisatie ondersteund met het introduceren van een leiderschapsvisie en heeft in november 2023 reeds twee trainingen verzorgd. Deze meest recente training onderscheidde zich doordat ook leden van de Defensieraad eraan deelnamen.

Kolonel Dirk Muijskens van ECLD benadrukte de langdurige samenwerking met het IDO gericht op het verbeteren van leiderschap en teamvorming binnen de Surinaamse defensie. Beide commandanten erkennen aanzienlijke vooruitgang en kijken positief naar de toekomst van de leiderschapsontwikkeling binnen de organisatie.

error: Kopiëren mag niet!