Versterking diplomatieke banden tussen Suriname en Trinidad & Tobago

Senator Dr. Amery Browne, de minister van Buitenlandse- en CARICOM Zaken van Trinidad en Tobago, verwelkomde 2 februari Liselle Remelda Blankendal, de niet-residerende ambassadeur-designate van Suriname, in het hoofdkwartier van het ministerie.

Tijdens dit beleefdheidsbezoek werden de kopieën van haar geloofsbrieven ontvangen. De bijeenkomst benadrukte de sterke historische en bilaterale relaties tussen de twee landen op gebieden zoals energieveiligheid en toerisme. Beide partijen spraken de wens uit de samenwerking voort te zetten en te versterken.

Ambassadeur-designate Blankendal uitte haar dank voor de acceptatie van haar nominatie en wees op de bijna 46 jaar vriendschap en samenwerking tussen de landen. Ze toonde haar toewijding om de banden tijdens haar ambtsperiode verder te versterken en bedankte Trinidad en Tobago voor de ondersteuning in de energie-industrie.

De ontmoeting eindigde met wederzijdse felicitaties, waarbij minister Browne zijn goedkeuring uitsprak voor Blankendal’s aanstaande accreditatie als niet-residerende ambassadeur van Suriname in Trinidad en Tobago, met standplaats Georgetown, Guyana.

error: Kopiëren mag niet!