Maandenlange wegomlegging vanwege herbouw Saramaccadoorsteek brug vanaf 28 februari

De Saramaccadoorsteek brug zal vanaf woensdag 28 februari 224 voor enkele maanden afgesloten worden voor het rijverkeer, zo meldt het Korps Politie zaterdag 3 februari. De brug over het Saramaccakanaal voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en zal vervangen worden door een volledig nieuwe brugconstructie met zes rijstroken, waarvan drie om drie gescheiden rijstroken. 

Het verkeer zal tijdens de herbouw van de brug worden omgeleid via de Beekhuizenbrug (‘Vabi brug’) en de Saronbrug die de dichtstbijgelegen alternatieven zijn. Er zullen vooraf bekendmakingsborden worden geplaatst op strategische locaties, waaronder omgeving Zwartenhovenbrugstraat, Molenpad en Van ‘t Hogerhuysstraat, de rotonde Poelepantje, Latour Martin Luther Kingweg en de J.A. Wijdenboschbrug vanuit Commewijne om de gemeenschap, tijdig te attenderen.

Het kruispunt met de Slangenhoutstraat zal vanaf woensdag 28 februari heringericht worden met fysieke afbakeningen om het omgeleide verkeer vlotter te laten bewegen. De belangrijkste verandering is dat de verkeerslichten buiten werking zullen worden gesteld.
De omleiding via de Beekhuizenbrug wordt middels verkeersborden langs de betreffende wegen aangegeven:

Verkeer vanuit het zuiden naar het noorden:
vanuit de Martin Luther Kingweg rechtsaf in de Aitkantiweg, P.P. Tewarieweg en linksaf in de Sir Winston Churchillweg, over de Beekhuizenbrug, Slangenhoutstraat tot aan de Van ‘t Hogerhuysstraat.

Verkeer vanuit het noorden naar het zuiden:
vanuit de Van ‘t Hogerhuysstraat linksaf richting de Slangenhoutstraat, Sir Winston Churchillweg, over de Beekhuizenbrug, rechtsaf in de P.P. Tewarieweg, Aitkantiweg, Latourweg tot aan de Martin Luther Kingweg.

Verkeer komend vanuit de Beekhuizenbrug (Sir Winston Churchillweg) heeft te allen tijde voorrang om de Van ‘t Hogerhuysstraat op te rijden (alle richtingen).

Verkeer komend vanuit het noorden op de Van ‘t Hogerhuysstraat heeft te allen tijde voorrang om linksaf richting de Beekhuizenbrug te gaan.

Verkeer op de Van ‘t Hogerhuysstraat komend vanuit het noorden is verboden rechtsaf te slaan in de Slangenhoutstraat.

Verkeer op de Van ‘t Hogerhuysstraat komend vanuit het zuiden is verboden rechtsaf te slaan richting de Beekhuizenbrug/ Sir Winston Churchillweg.

Verkeer vanuit de Slangenhoutstraat is verplicht linksaf te slaan in de Van ‘t Hogerhuysstraat. Rechtdoor en rechtsaf zijn verboden.

Wie als weggebruiker voor de omleiding via de Beekhuizenbrug kiest, gebruik dan de Van ‘t Hogerhuysstraat richting het zuiden om de brug te bereiken.

Wie als weggebruiker voor de omleiding via de Saronbrug kiest, gebruik dan de route Calcuttastraat-Slangenhoutstraat richting het zuiden om de brug te bereiken.

error: Kopiëren mag niet!