Suriname start diplomatieke betrekkingen met Koeweit

Suriname en Koeweit zijn woensdag 31 januari formeel diplomatieke betrekkingen aangegaan. Het Gezamenlijke Communiqué in dat kader werd getekend op de missie van Suriname bij de Verenigde Naties (VN) door de permanent vertegenwoordiger van Suriname bij deVN, ambassadeur Sunil Sitaldin, en de permanent vertegenwoordiger van Koeweit, ambassadeur Tareq M. A. M. Al-Banai. 

Bij de ondertekening merkte ambassadeur Sitaldin op dat de vriendschappelijke betrekkingen tussen Suriname en Koeweit al geruime tijd bestaan en dat op basis daarvan verwacht wordt dat de diplomatieke betrekkingen nieuwe mogelijkheden zullen scheppen om zowel bilateraal als multilateraal de samenwerking te intensiveren om gemeenschappelijke doelen te bereiken. 

Zijdens Koeweit werd het voornemen geuit voor samenwerking op het gebied van energie, water en voedselzekerheid. Mogelijkheden voor toegang tot het Kuwait Fund for Arab Economic Development waren onderdeel van de bespreking. Dit fonds was de eerste instelling in het Midden-Oosten die een actieve rol speelde in de internationale ontwikkelingsinspanningen.

Het ligt in de bedoeling dat op korte termijn op bilateraal niveau verdere invulling wordt gegeven aan de diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Koeweit, en een gesprek wordt gearrangeerd tussen de respectieve ministers van Buitenlandse Zaken.

error: Kopiëren mag niet!