Boskalis doet donatie aan de Mr. Huber Stichting

De voorzitter, Rezah Amirkhan, en de directeur, Saliema Jahangier van de Mr. Huber Stichting ontvingen donderdag 1 februari een symbolische cheque van € 10.000 van Boskalis Regional Manager Americas, Robert Bosman in ontvangst nemen. 

Dit vond plaats in het kader van de jaarlijkse “Boskalis Worldwide Connected” radioshow. Op 14 december jl. vond binnen Boskalis deze radioshow weer plaats voor alle Boskalis medewerkers wereldwijd. Net als voorgaande jaren stond het radioprogramma van 2023 boordevol interessante interviews met collega’s, muziek, spelletjes met mooie prijzen, hartverwarmende kerst berichten en nog veel meer. Via de radioshow dragen collega’s en de directie van Boskalis bij aan het goede doel.

Waar voorgaande jaren voor één groot goed doel werd gekozen, steunde Boskalis dit jaar 9 wereldwijd meerdere initiatieven en goede doelen die verbonden zijn aan Boskalis of aan één van hun projecten. En zo werd in Suriname voor de Mr. Huber Stichting gekozen, aldus de Mr. Huber Stichting.

De Mr. Huber Stichting verzorgt de opvang en begeleiding van kinderen en jongvolwassenen met meervoudige beperking. De Stichting vangt dagelijks 42 kinderen met meervoudige beperking op. Hiervan worden 8 jongvolwassenen met meervoudige beperking, die verstoten, wees of half wees zijn, 24/7 opgevangen op de dependance te Tamanredjo. De rest bezoekt het dag- en weekverblijf op de hoofdlocatie van de Stichting in Paramaribo.

Boskalis is een toonaangevende mondiale bagger- en offshore-aannemer en maritieme dienstverlener die actief is in meer dan 90 landen met een vloot van meer dan 400 schepen. In Oktober 2022 bijvoorbeeld startte Boskalis, in een Joint Venture met Baggerbedrijf De Boer, het baggerproject in de Surinamerivier.

Het bestuur en de directie van de Mr. Huber Stichting zijn zeer ingenomen met deze geste daar de Stichting als sociale instelling over onvoldoende financiële middelen beschikt om te blijven investeren in de kwaliteit van de zorg. Echter, met ondersteuning van diverse fondsen en donateurs waaronder Boskalis, kan de Stichting de kinderen in hun ontwikkeling, beter stimuleren en uitdagen.

De donatie van Boskalis zal worden aangewend voor onder andere de aanschaf van diverse spullen voor de hoofdlocatie te weten 3 airco’s voor de inrichting van de nieuwe ICT ruimte en de twee slaapzalen. Ook zal de speeltuin voorzien worden van een degelijke trampoline. Daarnaast worden de oude ballen van de ballenbak vervangen. Het transport hiervan vanuit Nederland naar Suriname zal door Baggerbedrijf De Boer worden verzorgd.

error: Kopiëren mag niet!