Rakitic Verlaat Sevilla voor Saudi’s Al-Shabab

Ivan Rakitic, de voormalige Kroatische middenvelder, heeft Sevilla verlaten voor een overstap naar het Saudische Al-Shabab. Rakitic had eerder tussen 2011 en 2014 voor Sevilla gespeeld na zijn verhuizing van Bundesliga club Schalke 04, en keerde in september 2020 terug naar de club na zes jaar bij Barcelona te hebben doorgebracht.

Tijdens zijn tijd bij Sevilla heeft Rakitic bijgedragen aan het winnen van een recordverbeterende zevende Europa League titel vorig jaar, naast zijn eerste overwinning in 2013-14 tijdens zijn eerste periode bij de club. Rakitic, die tot zijn vertrek vice-aanvoerder van het team was, heeft de meeste officiële wedstrijden gespeeld voor Sevilla in vergelijking met andere buitenlandse spelers, met in totaal 323 wedstrijden.

Bij Barcelona wist hij de Champions League in 2014-15 te winnen, gevolgd door de Super Cup en een Club World Cup, en hij won ook vier keer LaLiga, vier keer de Spaanse Cup en twee Spaanse Super Cups.

De 35-jarige Rakitic, die tussen 2007 en 2019 meer dan 100 caps voor Kroatië verzamelde, hielp zijn land naar een tweede plaats op het Wereldkampioenschap van 2018.

error: Kopiëren mag niet!