Transferbewegingen Nemen Vlucht in Januari Transferperiode**

De voetbaltransfermarkt is deze januari weer volop in beweging met diverse opmerkelijke deals en geruchten die de ronde doen. Clubs uit alle hoeken van de wereld zijn actief op zoek naar versterkingen om hun selecties te verbeteren voor de rest van het seizoen.

Volgens La Liga-president Javier Tebas is de kans dat Kylian Mbappe Paris Saint-Germain verlaat voor een overstap naar Real Madrid “meer dan 50%”. Dit zou een van de grootste transfers van het jaar kunnen zijn, gezien Mbappe’s status als een van de meest begeerde spelers wereldwijd.

In andere transfernieuws blijft Al-Ittihad volhouden dat Karim Benzema niet naar Europa terugkeert. Er lopen echter gesprekken met een nog niet genoemde club uit Riyad over een mogelijke deal. Dit wijst erop dat Benzema wellicht toch binnen de Saudische competitie van club verandert.

De Portugese vleugelspeler Jota, die moeite heeft zijn draai te vinden na zijn overgang van Celtic naar Al-Ittihad, zou in gesprek zijn met West Ham United voor een mogelijke terugkeer naar Europa.

Bayer Leverkusen toont interesse in PSG’s Marco Asensio. De Spanjaard, die dit seizoen slechts vier keer startte in de Ligue 1, zou mogelijk voor donderdag een nieuwe club kunnen vinden.

Naast deze geruchten zijn er al enkele deals beklonken. Crystal Palace heeft een van de meest opvallende aankopen van deze transferperiode gedaan door tiener middenvelder Adam Wharton van Blackburn Rovers te tekenen voor ongeveer £22 miljoen.

Wolverhampton Wanderers hebben overeenstemming bereikt met PSG over de huur van vooruit Noha Lemina, met een koopoptie van €2 miljoen. Noha is de jongere broer van Wolverhampton middenvelder Mario Lemina.

Aston Villa heeft na weken van onderhandelen eindelijk een deal gesloten voor Morgan Rogers van Middlesbrough, waarbij Manchester City 25% van de transfersom ontvangt.

De transfermarkt blijft tot aan de deadline van eind januari dynamisch met clubs die tot het laatste moment werken aan het binnenhalen van nieuwe talenten en het versterken van hun teams voor de uitdagingen die nog komen.

error: Kopiëren mag niet!