16 kilometer lange verhoogde snelweg in India, gebouwd om wilde dieren rustig onderdoor te laten passeren

De aanleg van nieuwe verhoogde trajecten langs de snelweg Seoni-Nagpur heeft veel lof gekregen. Het verhoogde stuk dat door het Pench Tiger Reserve loopt, komt niet alleen de mensen in de regio ten goede, maar helpt ook de dieren te beschermen die gedijen rond de National Highway (NH) 44.

De nieuwe structuren hebben ervoor gezorgd dat de dieren in het reservaat en hun bewegingen ongestoord blijven in het lange traject dat loopt tussen Madhya Pradesh en Maharashtra.

Er zijn vijf onderdoorgangen en vier kleine bruggen op het 16 kilometer lange traject. Ze hebben gezorgd voor een veilige en soepele verplaatsing van wilde dieren die in de regio gedijen. Tot de dieren behoren tijgers, luipaarden, wilde honden, chitals, Indiase bizons, wilde varkens, junglekatten en stekelvarkens. Deze dieren maken gebruik van de doorgang onder de weg.

Cameravallen hebben tussen maart en december 2019 5.450 beelden van deze dieren vastgelegd.

Dit was goed nieuws voor onderzoekers van het Wildlife Institute of India (WII), aangezien was ontdekt dat ook elf tijgers regelmatig gebruikmaken van het nieuw gebouwde bouwwerk.

Het traject is de langste snelwegonderdoorgang ter wereld die exclusief voor wilde dieren is gebouwd, aldus lokale Indiase berichtgeving in februari 2020.

error: Kopiëren mag niet!