Penitentiair ambtenaar (39) licht diverse winkeliers op

Medewerkers van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) hebben de meervoudige oplichter N.O. (39) maandagavond 29 januari rond negen uur aangehouden.

De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname werd woensdag 17 januari door de afdeling Economische Controle Dienst (ECD) in kennis gesteld, dat een man in een voertuig naar verschillende winkels ging en zich daar voordeed als politieambtenaar van de afdeling Kapitale Delicten of een politieambtenaar van Geyersvlijt afdeling ECD. Daarbij hield de verdachte de winkeliers voor dat zij illegale producten verkochten en een forse boete moesten gaan betalen op het politiebureau en dat hun vergunning ook ingetrokken zou worden. 

Verder gaf hij de winkeliers aan, dat hij het zo kon regelen, dat zij deze strafmaatregel konden ontlopen, maar dat zij hem daarvoor dan wel  moesten betalen.

Terwijl de politie bezig was met het onderzoek, deden vier benadeelden aangifte waaruit bleek, dat bedoelde man de aangevers voor verschillende grote geldbedragen in SRD’s en Euro’s had opgelicht. Ook is gebleken dat deze verdachte, die een penitentiair ambtenaar is, zich in mei 2023 al schuldig had gemaakt aan een soortgelijk strafbaar feit en daarvoor was ingesloten. Na zijn invrijheidstelling bleef hij geschorst in afwachting van de afhandeling van zijn strafproces.

Het voorlopig onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de verdachte het geld grotendeels heeft vergokt en een deel ten eigen bate heeft aangewend. 

De afdeling Kapitale Delicten heeft hangende het onderzoek zijn voertuig, een BAVP– en een KPA-legitimatiebewijs in beslag genomen.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is N.O. voor afdreiging en oplichting door de politie in verzekering gesteld.

De politie vermoedt dat meerdere personen door O.N. op deze manier zijn benadeeld. Deze personen worden opgeroepen zich te wenden tot de afdeling Kapitale Delicten, te bereiken via de telefoonnummers 403645 / 403252.

error: Kopiëren mag niet!