‘Selfish’ van Britney Spears uit 2011 scoort hoger dan nieuwe nummer Justin Timberlake

Vrijdag bereikte het nummer ‘Selfish’ van Britney Spears uit 2011 – van haar zevende album ‘Femme Fatale’ uit dat jaar – de nr.1 op de Amerikaanse iTunes-hitlijst, bovenaan een nieuw nummer met dezelfde naam van haar ex-vriend Justin Timberlake, die de dag ervoor zijn nummer ‘Selfish’ dropte.

Afgelopen zaterdag stond het nummer van Spears nog steeds op nummer 1. 2e plek op de kaart, twee slots voorsprong op Timberlake op nr. 4.

Ze besprak ook hoe ze tijdens haar relatie met Timberlake een abortus had ondergaan, iets waarvan ze schreef dat ze “nooit zou hebben gedaan” als het aan haar alleen lag. “Tot op de dag van vandaag is het een van de meest pijnlijke dingen die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt”, voegde ze eraan toe in haar boek.

Deze onthullingen kwamen twee jaar na de ‘New York Times Presents’ Hulu-documentaire ‘Framing Britney Spears’, die ook de aandacht hernieuwde op haar breuk met Timberlake en hoe destijds het voormalige *NSYNC-lid positiever werd geportretteerd in het mediaverhaal over hun uiteenvallen terwijl Spears op staande voet werd belasterd.

De documentaire zette de toegewijde fanbase van Spears – die tijdens de #FreeBritney-beweging tegen het einde van haar 13 jaar durende conservatorschap in beweging kwam – ertoe aan om Timberlake om een ​​verontschuldiging te vragen, wat hij enkele dagen na de première van de documentaire deed door op social media te schrijven: “Ik heb de berichten, tags, opmerkingen en zorgen gezien en ik wil reageren.”

“Het spijt me ten zeerste van de momenten in mijn leven waarin mijn daden hebben bijgedragen aan het probleem, waarin ik voor mijn beurt sprak, of niet opkwam voor wat juist was”, vervolgde hij en voegde er later aan toe: “Ik wil specifiek mijn excuses aanbieden aan Britney.” Het is duidelijk dat toegewijden van Spears nog steeds hun steun betuigen aan de ‘Piece of Me’-zanger.

error: Kopiëren mag niet!