De Sterkste Paspoorten van Latijns-Amerika

In Latijns-Amerika springen Chili, Argentinië en Brazilië eruit als landen met de sterkste paspoorten volgens de jaarlijkse wereldwijde paspoortranglijst van Henley & Partners.

Deze ranglijst, die wereldwijde mobiliteit meet, bepaalt de sterkte van een paspoort aan de hand van de visumvrije toegang die het biedt wereldwijd.

Het paspoort van Chili, dat wereldwijd op de 43ste plaats staat, leidt in Latijns-Amerika door visumvrije toegang te bieden tot 177 landen.

Het paspoort van Argentinië volgt vervolgens op de 44ste plaats met toegang tot 174 bestemmingen, terwijl Brazilië met toegang tot 173 landen op de 45ste plaats komt.

Deze paspoorten worden als krachtig beschouwd vanwege hun uitgebreide visumvrije reismogelijkheden in vergelijking met andere paspoorten in de regio.

De ranglijst van Henley & Partners evalueert 199 paspoorten wereldwijd, waarbij wordt gekeken naar het aantal bestemmingen dat elk paspoort zonder visum kan bezoeken.

Deze visumvrije score is een essentiële indicator van de wereldwijde mobiliteit van een paspoort. Ontwikkeld met de International Air Transport Association (IATA), is de index sinds 2006 een cruciaal hulpmiddel in de analyse van wereldwijde visumregelgeving.

Wereldwijd zijn de top paspoorten, met toegang tot 194 landen, die van Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Singapore en Spanje.

Finland, Zuid-Korea en Zweden volgen op de voet, elk met toegang tot 193 landen zonder visum.

Latijns-Amerikaanse rankings: Mexico (52ste, 161 bestemmingen), Uruguay (57ste, 156 bestemmingen) en Costa Rica (60ste, 152 bestemmingen).

Landen zoals Ecuador (100ste, 95 bestemmingen), Bolivia (113de, 82 bestemmingen) en Cuba (141ste, 64 bestemmingen) staan lager in de ranglijst.

Deze wereldwijde ranglijst illustreert echter de verschillen in internationale reisvrijheid en -kansen op basis van de nationaliteit van een paspoort.

De kracht van een paspoort vormt reizen, economie, toerisme, bedrijfsleven en diplomatie, en beïnvloedt de ervaringen en wereldwijde betrokkenheid van de houders.

Kortom, de ranglijst belicht niet alleen wereldwijde mobiliteit, maar ook de geopolitieke en economische relaties tussen landen.

error: Kopiëren mag niet!