President Santokhi ontvangt Douane-delegatie uit Nederland en ABC-eilanden

President Chandrikapersad Santokhi ontving zondag een delegatie van de douanediensten uit Nederland en de ABC-eilanden. Deze vertegenwoordigers waren in Suriname ter gelegenheid van de Internationale Douanedag op 26 januari en de daarbij behorende Internationale Douaneweek. Het beleefdheidsbezoek, waarbij ook Surinaamse douanefunctionarissen, minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning en Robby Makka, voorzitter van het Diasporafonds en -Kapitaal, aanwezig waren, vond plaats op het Kabinet van de President.

Claudia Toet, directrice van de Belastingdienst Caribisch Nederland, benadrukte het belang van de douane als cruciale pijler van de economie. Ze wees op de uitdagingen in het vak, zoals het omgaan met complexe procedures en het bestrijden van criminaliteit en drugssmokkel. Toet ziet kennisdeling en samenwerking tussen de douanediensten als essentieel voor zowel de professionele ontwikkeling van medewerkers als het gezamenlijk aanpakken van problemen.

President Santokhi sprak zijn tevredenheid uit over het overleg, waarbij thema’s zoals het handhaven van wet- en regelgeving en de versterking van verschillende overheidsinstituten aan bod kwamen.

Hij benadrukte het belang van samenwerking en feliciteerde Charda Girwar en Marita Lautan-Wijnerman met hun officiële benoemingen tot hoofd van de Douane en directrice van de Belastingdienst. Ook bedankte hij Robby Makka voor diens inzet om de ontmoeting mogelijk te maken.

error: Kopiëren mag niet!