Dwayne ‘The Rock’ Johnson krijgt rechten op een van de beroemdste bijnamen 

Het is een naam die bijna synoniem is geworden met professioneel worstelen, maar de drager ervan, Dwayne Johnson, is nooit legaal eigenaar geweest van de naam ‘The Rock’. Dat zal veranderen onder een nieuwe overeenkomst met de WWE, waarbij Johnson ook zal toetreden tot het bestuur van TKO Group, het sport- en entertainmentbedrijf dat WWE en UFC huisvest.

“The Rock” is een naam die is afgeleid van Johnson’s vader, WWE Hall of Famer Rocky Johnson, die volgens de WWE de eerste zwarte kampioen in de WWE-geschiedenis was (naast partner Tony Atlas).

Johnson wilde in een interview op CNBC niet ingaan op de financiële waarde van de deal met WWE, maar zei dat de naam “The Rock” persoonlijk veel voor hem betekent. “Ik heb alles aan die naam te danken”, zei Johnson. “Zonder die naam zou er geen worstelcarrière zijn. Er zou geen Hollywood-carrière zijn.”

Johnson, een film- en worstelster, heeft een zakelijke portefeuille met onder meer zijn productiebedrijf Seven Bucks Productions, tequilamerk Teremana Tequila, energiedrankbedrijf ZOA Energy, kledingmerk Project Rock en de United Football League.

Johnson zei tegen CNBC dat dit de eerste keer is dat hij zitting neemt in het bestuur van een beursgenoteerd bedrijf. “Ik ben zeer gemotiveerd om te helpen onze TKO-, WWE- en UFC-activiteiten wereldwijd uit te breiden als de wereldwijde leiders op het gebied van sport en entertainment – ​​terwijl ik trots zoveel fenomenale atleten en artiesten vertegenwoordig die elke dag opduiken en hard werken met hun  hebben twee handen om hun dromen waar te maken en voor ons publiek waar te maken”, zei Johnson in een voorbereide verklaring.

“Ik ben er geweest, ik ben er nog steeds en dit is voor hen.” Johnson begon zijn worstelcarrière bij WWE in 1996.

error: Kopiëren mag niet!