DB en ROS plannen duurzaam project voor inheemse dorpen

Een delegatie van de Inter-American Development Bank (IDB), geleid door Adriana La Valley, bezocht donderdag 25 januari minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport, om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen binnen het ‘Bio-economy Empowerment in Suriname’ project voor tien inheemse dorpen in Zuid-Suriname.

Het doel is het verbeteren van voorzieningen zoals elektriciteit, leidingwater, en telecommunicatie en het stimuleren van werkgelegenheid en ontwikkeling in sectoren als toerisme, onderwijs, gezondheidszorg, en veiligheid. Minister Emanuel benadrukte de focus op de inheemse gemeenschappen en de steun van ROS, met name in communicatie met traditionele leiders. De samenwerking streeft naar duurzame ontwikkeling in het achterland, zo bericht het ministerie van ROS.

  • Een aspect dat lijkt te ontbreken in het ROS-bericht, is een concrete beschrijving van hoe de samenwerking tussen ROS en de IDB precies vorm zal krijgen, buiten de algemene vermelding van ondersteuning in communicatie met traditionele gezagsdragers. Ook worden geen specifieke details gegeven over de tijdslijnen van het project, de financiële aspecten ervan of de exacte manieren waarop de genoemde verbeteringen in infrastructuur en dienstverlening zullen worden gerealiseerd.
  • Verder ontbreekt er informatie over hoe de inheemse gemeenschappen zelf bij het project betrokken zullen worden, zowel in de planningsfase als bij de uitvoering en evaluatie, wat cruciaal is voor het waarborgen van hun rechten en het succes van het project. Dit soort details zou lezers een beter inzicht geven in de reikwijdte en impact van de samenwerking.

error: Kopiëren mag niet!