First lady bezoekt Nabawischool in kader School-Broodpakket-Project 2024

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de Nabawischool, die onlangs is toegevoegd aan het School-Broodpakket-Project 2024.

Na een warme ontvangst van de leerlingen en leerkrachten, werd de presidentsvrouwe begeleid naar een van de klassen, waar zij samen met de leerlingen een broodje heeft gesmeerd en gegeten. 

De pilot van het School-Broodpakket-Project startte in maart 2023 op veertig scholen waar in totaal 4.488 leerlingen dagelijks voorzien werden van een broodpakket en drank. Na deze pilotfase is het project in juli 2023 (fase 2) uitgebreid naar 7,331 leerlingen op 71 scholen. Van oktober tot december 2023 (fase 3) werd voortgezet met de 7.331 leerlingen, maar de aanvragen bleven binnenkomen, wat aangaf dat de behoefte groot is. 

“Door het succes van het project zijn de mogelijkheden voor uitbreiden bekeken en dit is ook goedgekeurd”, geeft de presidentsvrouwe aan. Vanaf januari 2024 (fase 4) worden in totaal 13.264 leerlingen verdeeld onder 117 scholen en acht districten dagelijks voorzien van een broodpakket en drank. Dit is gegarandeerd tot augustus 2024.

Het School-Broodpakket-Project is geïnitieerd door de first lady met de bedoeling leerlingen die daar behoefte aan hebben dagelijks te voorzien van ontbijt. Aan de leerlingen wordt een broodpakket van hoogwaardige kwaliteit aangeboden, dat bereid is door lokale bakkers.

error: Kopiëren mag niet!