Speeltuin waterkant Domburg eindelijk weer open 

De oplevering van de speeltuin in Domburg aan de waterkant vond woensdag plaats na een hoognodige renovatie. Dit gezamenlijke project tussen het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP), de Bestuursdienst Domburg en de lokale gemeenschap, was hard nodig omdat de oude speeltuin in slechte staat verkeerde.

Slechte staat

De oorspronkelijke speeltuin had geen omheining, wat door de uitstekende wortels een bedreiging vormden voor de spelende kinderen.Bovendien waren de speeltoestellen, waaronder schommels en wip planken, in een slechte staat en konden ze niet naar behoren worden gebruikt. Deze toestellen vertoonden tekenen van veroudering, waaronder scherpe randen en kapotte zitvlakken, wat de veiligheid van kinderen in gevaar stelde.

Domburg waterkant

De waterkant te Domburg staat onder de gemeenschap bekend als een plek voor ontspanning waar veel mensen komen, vooral op de zondag. Ze pakken hun ijsbox, hangmat, ligmat, opklapbare stoelen en een paar versnaperingen. Er zijn ook veel warungs en Chinese restaurants aan de waterkant van Domburg, dus velen komen makkelijk aan hun trekken. Er wordt een geschikte plek bij de dam gezocht of onder een van de tenten die onlangs zijn geplaatst om een picnic/middag te organiseren met hun gezin of familie.

Speeltuin

Bij de verfraaiing van de waterkant te Domburg in 2019 werd de speeltuin in goede staat in gebruik genomen, maar kort enkele jaren daarna zag de speeltuin er helemaal verwaarloosd uit. Gebroken zitvlakken, scherpe randen, kapotte houten stukken en verlaten speeltoestellen waren het beeld tot vorig jaar toe. Het gebrek aan goede speeltoestellen in een kindvriendelijke omgeving heeft negatief invloed op de beleving van de bezoekers van de plek. 

Buurtbewoners en scholen nabij

Voor de kinderen uit de buurt en de scholen nabij was de speeltuin ook een leuke attractie. 

Door het gebrek aan goede speeltoestellen waren ook de buurtbewoners en scholen in de nabije omgeving beperkt en konden de kinderen niet optimaal genieten van deze speeltuin, maar nu kan het wel. Het Bureau Gemeenschap Project (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning heeft daarbij een bijdrage geleverd door in te komen met de financiële middelen voor de uitvoering van het project. 

SD

error: Kopiëren mag niet!