Israëlische dodelijke slachtoffers in de Gaza-oorlog

DOOR DUNCAN MIL
January 26, 2024 – Op maandag sneuvelden 24 Israëlische troepen tijdens gevechten in Gaza, wat de dodelijkste dag van de Israel Defense Forces (IDF) markeerde sinds het begin van de grondoorlog op 27 oktober.

Alle 24 slachtoffers waren reservisten, leden van ongeveer 360.000 burgersoldaten die hun dagelijks leven hebben opgeschort om te dienen in de Israëlische oorlog in Gaza. De IDF vertrouwt op de verplichte militaire dienst om de gelederen van zijn 170.000 man sterke staande leger te vullen.

Na het grensoverschrijdende geweld van Hamas op 7 oktober riep Israël honderdduizenden reservisten op, en duizenden andere Israëlische burgers boden zich vrijwillig aan om te vechten.

“Dit zijn geen gezichtsloze soldaten”, vertelde Michael Oren, voormalig Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, aan The Dispatch.

Ze vormen ook ‘de ruggengraat van onze economie’, waarbij ze erop wijzen dat reservisten ouder zijn dan gewone soldaten en een goed ontwikkelde carrière hebben. Hun afwezigheid in het Israëlische personeelsbestand is een aanzienlijk verlies, voegde Oren eraan toe.

error: Kopiëren mag niet!