Politie recruut, militair en burger opgepakt voor mishandeling man op oudjaarsdag

De 24-jarige vrouwelijke politie recruut B.K. en de 21-jarige burger L.M. zijn na ontboden te zijn door de afdelingen OPZ (Onderzoek Personeelszaken) en de Recherche van Paramaribo van het Korps Politie Suriname voor openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling en mishandeling, in verzekering gesteld, zo meldt de politie Regio Paramaribo.

De twee verdachten die op oudjaarsdag samen met een militair in een groep in de binnenstad van Paramaribo waren, mishandelden die bewuste dag een man in de menigte op zodanige wijze, dat hij zijn bewustzijn verloor. Dit deden zij nadat er met alcohol in de menigte werd gegooid.

Bij de voorgeleiding van de politie recruut gaf zij toe enkele schoppen te hebben toegebracht aan het slachtoffer nadat zij zelf door hem werd geslagen. Ook gaf zij toe een andere vrouw, die ook ter plaatse was, in het gezicht te hebben geschopt.

De verdachte L.M. verklaarde dat hij partijen uit elkaar probeerde te halen toen hij zelf werd aangevallen. Daarna bracht hij de slachtoffers enkele vuistslagen en trappen toe.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in het belang van het verder onderzoek in verzekering gesteld.

Over het aandeel van de militair, die ook actief had deelgenomen aan de mishandeling, zal de Militaire Politie een onderzoek instellen. Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!