Bollywood zit op een potentiële jackpot

Ondanks het Adipurush-fiasco blijft regisseur Nitesh Tiwari, bekend van de blockbuster Dangal, vertrouwen in zijn aanstaande onderneming: een moderne hervertelling van het epos Ramayana.

In dit ambitieuze project neemt Ranbir Kapoor de rol van Lord Ram op zich, wordt Sai Pallavi godin Sita en wordt de demonenkoning Ravana gespeeld door Yash. Er zijn zelfs geruchten dat Sunny Deol in de schoenen van Lord Hanuman stapt. Nu de film naar verwachting in maart of april van start gaat, nemen de verwachtingen toe.

Nitesh Tiwari erkent de uitdaging om heldendichten authentiek weer te geven en tegelijkertijd te voldoen aan de verwachtingen van het moderne publiek. Hij gelooft in de kracht van VFX om het verhaal tot leven te brengen, waarbij hij de noodzaak benadrukt van een fris en boeiend perspectief op de 30 jaar oude herinneringen die we aan Ramayana hebben.

De recente geruchten rond Lord Rama en de inauguratie van Ram Mandir hebben de verwachtingen voor deze film alleen maar doen toenemen. Er wordt voorspeld dat Tiwari’s Ramayana, met zijn geweldige cast, de box office in vuur en vlam zal zetten en mogelijk alle records zal breken. Als de film eerlijk en met pure bedoelingen wordt gemaakt, kan dit wel eens de grootste hit ooit worden.

De regisseur staat echter voor de delicate taak om authenticiteit in evenwicht te brengen met de eisen van het hedendaagse publiek, vooral gezien het recente ongeluk genaamd Adipurush. Met een budget van naar schatting zo’n 500 crores heeft Nitesh Tiwari een uitdagende weg voor de boeg. 

Het opnieuw creëren van een geliefd epos en tegelijkertijd de technische uitmuntendheid garanderen, is geen eenvoudige opgave. Het succes van recente mythologische aanpassingen, zoals Hanu Man, draagt ​​bij aan het optimisme van de industrie, maar alleen de tijd zal leren of Bollywood met Ramayana goud kan winnen. Maar op papier lijkt de Ramayana van Nitesh Twari op een jackpot.

error: Kopiëren mag niet!