OM Nederland eist 9 jaar cel tegen voetballer Quincy Promes

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) – de rechtbank te Amsterdam – ligt, moet voetballer Quincy Promes (32) negen jaar de cel in voor betrokkenheid bij drugssmokkel. Daarbij zou in totaal 1.312 kilo cocaïne de haven van Antwerpen zijn binnengekomen, waarbij Promes volgens Justitie een aansturende rol had. Zoals verwacht was Promes er zelf niet bij vandaag, woensdag 24 januari, volgens zijn advocaat vanwege zijn ‘bomvolle agenda’.

Zijn wel aanwezige medeverdachte Marylio V., de oom van Promes, hoorde een strafeis van 8 jaar met aftrek van voorarrest en een geldboete van 10.000 euro. Ook hij zou een aansturende rol hebben. V. bekende deels: “Ik ben gecontacteerd of ik mensen ken die iets konden uithalen uit een loods. Ik heb twee mensen geregeld, ik heb er zelf niks aan verdiend.” Robert Malewicz, de advocaat van Promes, herhaalde dat zijn cliënt betrokkenheid ontkent.

Volgens het OM ging het om twee zendingen in januari 2020: één van 650 blokken cocaïne en een volgende – onderschepte – lading van 712 kilo. Promes zou volgens de verdenking de gebruiker zijn van een versleutelde SkyECC-telefoon en daarmee communiceren onder de gebruikersnaam Fantasma. Dat account zou onder meer hebben verstuurd: ‘Me [sic] jongens zijn onderweg naar Antwerpen.’

error: Kopiëren mag niet!