Vicepresident Brunswijk: “Geen sprake van corruptie bij aanbesteding voor voedselpakketten”

De regering heeft in de Raad van Ministers een bedrag van SRD 80 miljoen goedgekeurd om voedselpakketten te kopen. Uit dit bedrag moeten ruim 53,000 pakketten geleverd worden. In eerste instantie ging het om 4 ondernemers en later is een vijfde, die vergeten was, toegevoegd. Dit zei vicepresident Ronnie Brunswijk maandag bij de behandeling van de staatsbegroting in de Nationale Assemblee. Volgens hem is er een derde missive geslagen om de fouten te corrigeren. “Er is hier geen sprake van corruptie”, sprak Brunswijk. 

Hij stelde: “Leveranciers zitten niet te springen om te leveren voor de overheid. Het is allemaal op een goede wijze geschied. Wij weten dat pakketten niet voor duurzame oplossingen zorgen. Maar als de nood groot is en mensen honger lijden, moeten wij inkomen. De pakketten zijn bedoeld om de directe nood te lessen”, aldus de vicepresident.

Er is volgens hem een integraal sociaal plan van de regering simultaan gaande. Daarvoor is het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, waar minister Ines Pane de leiding overgenomen heeft, en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur verantwoordelijk. 

Volgens Brunswijk zijn ook woonoplossingen opgenomen in het plan van de regering. Hij gaf aan dat er dagelijks grote rijen en grote groepen mensen bij het Kabinet van de Vicepresident staan om hulp te vragen. “Sommige kunnen geen huur betalen, sommige kunnen geen eten kopen en sommige kunnen de dokter niet betalen. Ik moet veel tijd daarin stoppen en ik word regelmatig opgehouden. Niet iedereen kan ik helpen, maar ik probeer te doen wat ik kan”, sprak Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!