‘Zombie’ veroorzaakt aanrijding en lost schoten op dienstvoertuig ministerie 

De 25-jarige C.M., alias ‘Zombie’ is dinsdagochtend door de politie van bureau Munder aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Volgens het voorlopig politieonderzoek is gebleken, dat ‘Zombie’ maandagavond een aanrijding veroorzaakte waarna hij doorreed. Het voertuig waarin S.J. en zijn vader P.J. zich bevonden, betreft een dienstvoertuig van een ministerie. S.J. herkende de bestuurder positief, als te zijn  ‘Zombie’, waarna zij een achtervolging inzetten richting de woning van ‘Zombie’.

Bij de woning aangekomen vroeg S.J. hem om rekenschap. S.J. werd daarbij door twee mannen mishandeld. De twee mannen gingen daarna in de woning en kwamen terug met een jachtgeweer met ingekorte loop en een revolver, waarmee zij in de richting van het dienstvoertuig schoten. De vader van S.J., die wapendrager is, loste enkele waarschuwingsschoten met zijn dienstwapen. S.J. en zijn vader verlieten meteen de plek achterna gezeten door ‘Zombie’ en 3 mannen in het voertuig. 

Vanuit het voertuig van ‘Zombie’ werden weer schoten op het dienstvoertuig gelost.

Het dienstvoertuig vertoont twee kogelinslagen en schuurschade aan de achterzijde van de laadbak. Aan de opsporing van de overige 3 verdachten wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!