Terwijl het aantal doden in Gaza de grens van 25.000 overschrijdt, verdedigt Hamas aanvallen die tot oorlog hebben geleid

De Palestijnse militante groepering Hamas heeft hun aanvallen van 7 oktober op Israël verdedigd en ze noodzakelijk genoemd in de strijd tegen de Israëlische bezetting en om de vrijlating van Palestijnse gevangenen te bewerkstelligen. Ze hebben echter toegegeven dat er fouten zijn gemaakt, wat mede te wijten was aan chaos langs de grensgebieden. Deze aanvallen leidden tot een omvangrijke dodelijke confrontatie, waarin momenteel het dodental in Gaza de 25.000 heeft overschreden. De oorlog ontstond toen gewapende mannen de grens overstaken en aanvallen uitvoerden op civiele doelen, waarbij volgens officiële Israëlische cijfers ongeveer 1.140 mensen, voornamelijk burgers, omkwamen. 
In de nasleep van de aanvallen werden ongeveer 250 gijzelaars genomen, waarvan Israël meldt dat er nog steeds ongeveer 132 in Gaza worden vastgehouden. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu roept op tot een “volledige overwinning” en weigert de voorwaarden van Hamas voor de vrijlating van de gijzelaars te accepteren.

error: Kopiëren mag niet!