Caribisch Gebied Oefent Gezamenlijk Maritieme Veiligheid

De Caribische marineoefening ‘Event Horizon’ verenigt elf naties uit het Caribisch gebied, Midden- en Noord-Amerika onder leiding van het Jamaicaanse Maritieme, Lucht- en Cyber Commando. Het doel is het versterken van de maritieme veiligheid en de samenwerking in de regio te bevorderen. De oefening, die loopt van 14 tot 28 januari, legt de nadruk op samenwerking in de bestrijding van illegale visserij, drugssmokkel en reddingsoperaties.

Verschillende maritieme contingenten met patrouilleschepen, vliegtuigen en tactische teams van landen zoals Canada, Colombia, de Dominicaanse Republiek en Caribische eilandstaten nemen deel. Canada levert bijvoorbeeld de HMCS Margaret Brooke, terwijl Colombia bijdraagt met het fregat ARC Almirante Padilla. Daarnaast biedt Nederland ondersteuning met een Dash-8-vliegtuig van de Kustwacht.

Event Horizon symboliseert een belangrijke verschuiving in regionale samenwerking, waarbij deze landen naast elkaar werken in plaats van alleen om gezamenlijk maritieme bedreigingen aan te gaan.

error: Kopiëren mag niet!