Dominicaanse Republiek Experimenteert met Vierdaagse Werkweek

De Dominicaanse Republiek start een zes maanden durend experiment waarbij de werkweek zonder salarisvermindering wordt teruggebracht tot vier dagen. Dit initiatief, dat in februari begint en zowel de publieke als de particuliere sector betreft, vermindert de werkweek van 44 naar 36 uur van maandag tot donderdag.

Het plan sluit aan bij andere internationale experimenten die suggereren dat minder werkuren niet per se leiden tot een lagere productiviteit. Veelal stimuleert het juist de productiviteit en verbetert het de balans tussen werk en privé. Landen als de VS, het VK, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland rapporteren positieve resultaten van dergelijke proeven.

Deze beweging weerspiegelt de mondiale herwaardering van werk en streeft ernaar werknormen te herzien ten gunste van de levenskwaliteit en economische efficiëntie. Bij succes kan dit experiment in de Dominicaanse Republiek andere gebieden inspireren om vergelijkbare arbeidsbeleid hervormingen te overwegen. Het land wordt hiermee een pionier in de Caribische regio op het gebied van innovatieve arbeidsvoorwaarden.

error: Kopiëren mag niet!