Martinez Bezorgt Inter Derde Italiaanse Super Cup op Rij

Lautaro Martinez heeft in de blessuretijd de Italiaanse Super Cup-finale beslist in het voordeel van Inter Milan. Inter versloeg Napoli met 1-0 in Riyadh en veroverde zo de eerste prijs van het seizoen. Martinez maakte het verschil in de 91e minuut, wat voor de derde achtereenvolgende keer de Super Cup opleverde voor Inter.

Napoli speelde vanaf het 60e minuut met tien man na een rode kaart voor Giovanni Simeone, die tweemaal geel kreeg binnen vijf minuten. Martinez vierde zijn winnende doelpunt vol passie voor de Inter-supporters, waarmee hij zijn team de begeerde trofee bezorgde.

De Italiaanse Super Cup had dit jaar een vernieuwde opzet waarbij niet alleen kampioenen, maar ook tweede prijswinnaars van de Serie A en Coppa Italia kwalificeerden. Uiteindelijk stonden de kampioenen Napoli en Inter, die ook de beker gewonnen had, toch tegenover elkaar in de finale.

Na deze overwinning richt Inter zijn pijlen op de Serie A, waar het slechts een punt achterstand heeft op koploper Juventus, en op de Champions League, waarin ze Atletico Madrid tegenkomen in de achtste finales.

Lautaro, nu al WK-winnaar met Argentinië in 2022, gaat ook aan de leiding in de strijd om topscorer van de Serie A met 18 doelpunten. Voor Napoli leek de Super Cup de meest haalbare trofee, gezien hun achterstand in de competitie en het dreigende Champions League-duel met Barcelona.

De nederlaag zou tevens een van de laatste wedstrijden kunnen zijn voor Napoli-coach Walter Mazzarri, met geruchten over een ontmoeting tussen het clubbestuur en Jose Mourinho later in de week.

Ondanks kansen voor Inter-aanvaller Marcus Thuram, bleven doelpunten uit tot Martinez uiteindelijk de beslissende treffer maakte na een voorzet van Benjamin Pavard. Een zichtbaar ontstemde Mazzarri verliet onmiddellijk het veld en ontbrak ook bij de trofee-uitreiking.