Ivoorkust Op Rand Van Uitschakeling Na Zware Nederlaag Bij AFCON

De Ivoorkust staat op de rand van uitschakeling na een pijnlijke 4-0-nederlaag tegen Equatoriaal-Guinea tijdens de Africa Cup of Nations. In Abidjan liet het gastland zien dat het worstelde met gemiste kansen.

Emilio Nsue opende de score voor de bezoekers en was een belangrijke figuur door nog een doelpunt te scoren, waardoor zijn totaal op vijf komt dit toernooi. Pablo Ganet verraste met een fantastische vrije trap en Jannick Buyla maakte het leed van de Ivorianen compleet met een doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd.

Equatoriaal-Guinea gaat als groepswinnaar door naar de knock-outfase. Ondertussen houdt Ivoorkust met drie punten nog een sprankje hoop dat dit genoeg is om als een van de beste nummers drie door te gaan naar de volgende ronde.

De ‘Nationale Donder’, zoals het team van Equatoriaal-Guinea ook wel wordt genoemd, maakte indruk en zal nu aantreden in de knock-outfase. Keeper Jesus Owono speelde een sleutelrol door belangrijke reddingen te verrichten, waaronder een cruciale tegen Nicolas Pepe.

Tegelijkertijd versloeg Nigeria Guinee-Bissau met 1-0, waardoor zij de tweede plek in de groep veiligstelden. De Ivoorkust zal nu moeten afwachten of hun puntentotaal voldoende is om alsnog door te gaan in het toernooi.

error: Kopiëren mag niet!