Alec Baldwin beschuldigd van onvrijwillige doodslag na schietincident op filmset ‘Rust’

Alec Baldwin is door een grand jury aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag na een tragisch incident op de filmset van ‘Rust’ in 2021, waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam en regisseur Joel Souza gewond raakte door een afgevuurd pistool.

Baldwin, die zowel de hoofdrol speelde als coproducent was, richtte een pistool op Hutchins tijdens een repetitie, waarna het pistool plotseling afging.

Nieuwe wapenanalyses hebben aanklagers ertoe bewogen de zaak te heropenen. Baldwin wordt ervan beschuldigd Hutchins’ dood te hebben veroorzaakt door nalatigheid of onverschilligheid voor de veiligheid.

Zijn advocaten stellen zich te zullen verdedigen tegen de aanklacht, die maximaal 18 maanden gevangenisstraf kan opleggen. De casus biedt twee alternatieve gronden voor de doodslagaanklacht, geassocieerd met onzorgvuldig gebruik van een vuurwapen. Baldwin houdt vol dat hij niet de trekker heeft overgehaald, maar de hamer had teruggetrokken.

Een recente analyse beweert echter dat de trekker wel overgehaald moest zijn om te vuren. Eerdere rapporten suggereren dat het wapen ook zou kunnen vuren zonder trigger pull door invloed op de hamer.

Aanklagers moeten bewijzen dat Baldwin verantwoordelijk is voor Hutchins’ dood zonder de nodige voorzichtigheid. Het proces tegen wapensmid Hannah Gutierrez-Reed zou in februari plaatsvinden, wat mogelijk inzicht kan bieden in de strategieën die tegen Baldwin gebruikt kunnen worden.

Baldwin wordt vertegenwoordigd door de advocaten Luke Nikas en Alex Spiro en ziet uit naar een dag in de rechtbank.

error: Kopiëren mag niet!