De film van Beyoncé is nu de vijfde meest opbrengende concertfilm ooit

Bijna twee maanden nadat de film voor het eerst werd uitgebracht, doet de film van Beyoncé het nog steeds (relatief) goed aan de kassa. Terwijl fans over de hele wereld naar de bioscopen blijven gaan om de nieuwste performancefilm van de zanger te zien, stijgt deze steeds hoger op de lijst van de meest succesvolle concertfilms aller tijden.

Momenteel geldt Renaissance: A Film By Beyoncé als de vijfde meest winstgevende concertfilm aller tijden als we kijken naar de internationale opbrengsten. Volgens Box Office Mojo heeft de titel nu iets minder dan $ 44 miljoen aan kaartverkoop opgeleverd.

Vlak voordat Beyoncé haar concertfilm aan de wereld liet zien, claimde een andere superster het record voor de best presterende titel aller tijden in dat genre. Taylor Swift: The Eras Tour heeft wereldwijd al $260 miljoen aan ticketopbrengsten gepasseerd, en speelt nog steeds in een paar geselecteerde theaters. De titel is thuis te huur, en toch blijven sommige locaties deze vertonen voor die-hard Swifties die geen genoeg kunnen krijgen van de show.

Justin Bieber: Never Say Never staat op de tweede plaats, met $99 miljoen aan kaartverkoop. Dat project was ruim tien jaar lang de meest opbrengende pure concertfilm aller tijden, maar kon niet op tegen de blockbuster van Swift.

Op de derde plaats op de lijst van meest opbrengende concertfilms in de theatergeschiedenis staat Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert. Die film verdiende wereldwijd iets minder dan $71 miljoen.

De enige andere titel die meer geld opleverde dan de nieuwste van Queen Bey is One Direction: This Is Us. De concertfilm van de boyband bracht tien jaar geleden ruim 68 miljoen dollar op.

Hoewel het misschien de grens van twee maanden nadert, brengt Renaissance: A Film By Beyoncé nog steeds mensen naar de theaters. Het verdient misschien niet het geld dat het heeft verzameld in de eerste twee weken dat het in de wereld verscheen, maar voor een concertfilm doet het het heel goed. Renaissance: A Film By Beyoncé behoort tot de 25 best scorende films van 2024 in de VS.

error: Kopiëren mag niet!