Vp Brunswijk: “Ze mogen een commissie zetten bij mijn Kabinet als zo de middelen vrij komen”

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk stelt dat hij, zolang er financiën beschikbaar worden gesteld, geen moeite heeft met de installatie van presidentiële commissies bij de ABOP-ministeries. “Ze mogen ook een commissie hier plaatsen”, doelend op zijn eigen Kabinet, aldus Brunswijk.

Maar, volgens de tweede man van het land is de hamvraag of de departementsleiding hierdoor wordt onttrokken van de dienstdoende minister. 

Volgens Brunswijk moet er dringend geld komen om de goedgekeurde projecten vanuit de respectievelijke ministeries uit te voeren. De samenleving wacht al lang op verlichtende overheidsacties. Aan het einde van deze regeertermijn is het nodig om gefocust te zijn op het grotere belang.

Indien de presidentiële commissies wel financiële middelen zullen krijgen om de bestaande plannen uit te voeren, is er geen vuiltje aan de lucht, stelt de vicepresident. In ABOP-gelederen wordt steeds weer aangegeven dat minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning geen middelen vrijmaakt voor de zogenaamde ABOP-ministeries. Bij de begrotingsbehandeling, die deze dagen gaande is in de Nationale Assemblee, zijn hierover ook vragen gesteld.

In de huidige coalitie zijn de ministeries verdeeld tussen de VHP, die 10 ministeries heeft, en de ABOP die het beheer heeft over 7 ministeries. Dit leidt tot vele conflicten in de uitvoering van het beleid. Vicepresident Brunswijk heeft steeds gesteld dat er tal van projecten van de ABOP-ministeries zijn goedgekeurd tijdens de Raad van Ministers, maar dat de uitvoering uitblijft vanwege gebrek aan financiën.

error: Kopiëren mag niet!