Ex-vriend (35) die 29-jarige politie rekruut mishandelde opgepakt

De 35-jarige verdachte O,M., is vrijdag 19 januari na binnengekomen informatie, in de omgeving van de Politieacademie, door het Regio Bijstandsteam Paramaribo, aangehouden.

Op 30 december 2023 deed het 28-jarige slachtoffer R.K., een politie rekruut, aangifte van zware mishandeling en bedreiging tegen de man. Zij verklaarde, dat zij ongeveer een jaar een relatie met de verdachte had en dat zij een einde daaraan maakte, omdat zij het agressieve gedrag van de verdachte beu was.

Op die bewuste dag begaf de man zich naar de woning van de vrouw, nadat hij haar de avond ervoor bij een evenement had gezien. Daar hij vreselijk tekeer ging en dreigde de deur open te breken, maakte de vrouw de deur open. Bij die gelegenheid vroeg O.M. de vrouw om rekenschap over het niet beantwoorden van zijn telefoontjes.

Hij bracht haar vuistslagen toe in haar gelaat, het hoofd en haar rug. Ook sleurde hij haar van het bed en schopte haar in haar buik en gezicht. Onder bedreiging van een vuistvuurwapen ontgrendelde zij haar mobiel. Nadat de verdachte zag met wie zij contact had, sloeg hij het slachtoffer met het vuistvuurwapen en drukte hij haar tegen het matras totdat zij in ademnood kwam.

De verdachte is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie van Geyersvlijt in verzekering gesteld.

De zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de politie van de afdeling Recherche Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!